Legendární francouzský slaný koláč je výborný ke svačině, i se zeleninovým salátem k večeři.
Suroviny
Na těsto – 170 g celozrnné mouky – 100 g másla – 1 žloutek – 4 lžíce studené vody – špetka soli
Na náplň – 200 g bílého hustého jogurtu – 1 vejce – 100 g goudy – 1 cuketa – 2 rajčata – sůl, pepř
Postup
1. Mouku smíchejte se solí. Přidejte nakrájené máslo, žloutek a studenou vodu. Rukama vypracujte těsto a odložte ho na 30 minut do lednice. Pak těsto rozválejte do kruhu a vyložte jím nepřilnavou koláčovou formu. Dejte péct na 15 minut do trouby při 200 °C.
2. Vejce smíchejte s jogurtem, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Směs nalijte na koláč a navrch rozložte kolečka cukety a rajčat.
3. Pečte v troubě při 190 °C 20 až 25 minut.