Na léto je tento pokrm ideální. Zasytí, ale těžko vám po něm nebude. Navíc je i dietní.
Ingredience:
1 velká cuketa
250 g loupaných krevet
1 citron
kvalitní olivový olej
1 dl bílého vína
sůl, pepř
2 lžíce sýru grana padano na dozdobení
Postup:
Cuketu nejprve omyjte a odkrojte konce. Nyní ji škrabkou loupejte na tenké plátky, které pak ještě překrojte tak, aby vznikly užší nudličky. V pánvi rozpalte co nejkvalitnější olivový olej.
Cuketové špagety orestujte dozlatova a mezitím je podle chuti osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Na další pánvi na rozpáleném oleji orestujte loupané krevety ochucené solí a pepřem, případně podlité trochou co nejlepšího bílého vína. Po zhruba pěti minutách přidejte orestované krevety a pokrm zakápněte šťávou z poloviny citronu.
Pánev přiklopte a nechte ještě dvě minuty dusit. Nakonec do špaget vmíchejte nastrouhaný sýr grana padano a pokrm dochuťte olivovým olejem. Přejeme vám dobrou chuť!
Náš tip:
Pro ještě lepší chuť cukety zakápněte balzamikovým octem.