Suroviny:
1 velká cuketa
2 brambory
2 jarní cibulky
2 lžíce hladkolisté petržele
1 vejce
1 lžička kmínu
2 lžíce hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
olej na smažení
Na dip:
200 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
hrst pažitky
sůl
1 lžíce červeného pepře
Postup:
Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte ji asi 10 minut odstát, aby pustila vodu. Cuketu smíchejte s nastrouhanými bramborami, vejcem, hladkou moukou, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, petrželí a kořením.
Vše osolte, opepřete a promíchejte. Ze směsi vytvořte placičky a ty smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na dip smíchejte bílý jogurt s prolisovaným stroužkem česneku, nasekanou pažitkou a solí.
Na závěr přimíchejte lehce promnuté kuličky červeného pepře. Hotové placičky položte na papírové utěrky a zbavte je tak přebytečného tuku. Podávejte je zakápnuté jogurtovým dipem.
Tip!
Místo červeného pepře můžete do dipu použít nasekaný kopr.