Dobře ochucené placičky z cukety a feta sýru jsou lehčí a zdravější variací bramboráků.
Suroviny na 4 porce – 750 g cukety – 250 g feta sýru – 2 lžičky čerstvého kopru – 120 g polohrubé mouky – 3 vejce – 1 svazek jarní cibulky – 3 stroužky česneku – mletá červená paprika – sůl, pepř – slunečnicový olej
Postup
1. Cuketu očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do cedníku, posolte a nechte okapat. Jarní cibulky pokrájejte nadrobno. Obojí dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný feta sýr. Osolte, opepřete.
2. Kopr nakrájejte nadrobno a přidejte s rozšlehanými vejci do směsi. Nakonec vmíchejte mouku.
3. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej. Lžící tvořte malé placičky a smažte je z obou stran dozlatova.
4. Placičky pokládejte na papírový ubrousek, abyste je zbavili přebytečného oleje. Servírujte je s dresinky a zeleninovou oblohou.