Do karbanátků můžete přidat i na kousky nakrájená sušená rajčata. Pokud nechcete smažit, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a upečte v troubě dozlatova.
Ingredience: 4 porce
● 1 menší cuketa
● 600 g ve slupce vařených brambor
● 1 cibule
● 1 vejce
● 2 lžíce hladké mouky
● strouhanka na obalení
● 1 lžíce nasekané petrželky
● 100 g anglické slaniny
● olej na smažení
● sůl
● pepř
Postup:
Brambory oloupejte a propasírujte. Cibuli a slaninu nakrájejte nadrobno, cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle. Na trošce oleje opečte cibuli a slaninu. Případný tuk z větší části slejte. Po chvíli přidejte cuketu a opečte vše společně. Částečně vychladlou směs přidejte k bramborám.
Vmíchejte vejce, mouku, přidejte sůl, pepř, petrželku a vše důkladně propracujte. Vytvarujte 8 karbanátků. Obalte je ve strouhance a smažte na oleji dozlatova. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 35 Kč