Grilovaná cuketa se hodí jako příloha k masu, sýrům i do teplých a studených salátů.
Suroviny:
2 větší cukety
6 lžic olivového oleje
2 lžíce grilovacího koření
1 stroužek česneku
150 g sýru feta
sůl, pepř
čerstvý polníček
Postup:
Cuketu omyjte a nakrájejte ji na tenké plátky. Špičky odkrojte a vyhoďte. Cuketu z obou stran osolte a opepřete a bohatě zakapejte olivovým olejem.
Cuketu ogrilujte z obou stran tak, aby na sobě měla krásné hnědé proužky. Na talíř si naservírujte polníček a na kostičky nakrájený feta sýr.
Vše zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Grilovanou cuketu rovnoměrně rozložte na salát. Je to jednoduché a přitom tak nesmírně chutné.
Náš tip
Pro ještě lepší chuť cuketu zakápněte balzamikovým octem.