Hodně lidí se snaží opakovaně zhubnout. Často shodí pár kilo,ale brzy je zase naberou zpět. Marně si pak lámou hlavu, proč tomu tak je. Podle některých odborníků na výživu má na to, jak se nám daří zhubnout, velký vliv krevní skupina.
Pokud víte, jakou skupinu máte, můžete se podle toho zařídit. Pokud se vyvarujete určitých potravin, a jiné ve zvýšeném množství zařadíte do svého jídelníčku, máte vyhráno.
1. Krevní skupina 0
Lidé s touto krevní skupinou mají pomalejší metabolismus. Zařaďte do jídelníčku více ryb a libové maso, ale také mléčné výrobky. Naopak se vyvarujte obilovin a tučných jídel.Co můžete:
zeleninu, ovoce, čaje, maso, ryby, mořské plody, bílkoviny, rýži, luštěniny a zeleninové šťávy, dýňová semínka, rajčata.
Co nejíst a nepít: kávu, černý čaj, jahody, zelí, brambory, obiloviny, kukuřici, olivy, ocet, skořici, houby, ořechy, pomeranče.
2. Krevní skupina A
Lidem, kteří mají krevní skupinu A svědčí zejména strava vegetariánská. Chcete-li zhubnout, omezte maso, uzeniny, mléčné výrobky a vejce. Co můžete:
ovoce – především ananas, zeleninu, rostlinný olej, zelené čaje, sóju, víno, kávu, obiloviny, těstoviny, maso a ryby pouze v malém množství.
Co nejíst a nepít: maso, uzeniny, mléčné výrobky, tuky, kečup, majonézu, černý čaj, brambory, zelí, banány, fazole, pšenici.
3. Krevní skupina B
Největším strašákem nositelů krevní skupiny B je mouka. Ze svého jídelníčku byste měli vyřadit i ořechy a kukuřici. Jíst ale smíte maso i mléčné výrobky. Co můžete:
jehněčí maso, zvěřinu, králičí maso, červené maso, mléčné výrobky, vejce, zeleninu – především tu zelenou, ovoce, čaj, kávu, pivo, víno, ovocné a zeleninové šťávy.
Co nejíst a nepít: vepřové maso, kuřecí maso, mořské plody, ořechy, kukuřici, pečivo, obiloviny, luštěniny, kečup, jablka.
4. Krevní skupina AB
Lidé, kteří mají krevní skupinu AB by měli kombinovat rostlinnou a živočišnou stravu. Do svého jídelníčku byste měli zařadit vajíčka, luštěniny, libové maso, mléčné výrobky a potraviny rostlinného původu.
Vyhýbejte se ovšem tučnému jídlu a pšenici. Co můžete: mléčné výrobky, vejce, ořechy, tofu, zeleninu, ovoce, luštěniny, ryby, králičí, krůtí a jehněčí maso, kávu, zelený čaj, zeleninové a ovocné šťávy.
Co nejíst a nepít: mořské plody, červené maso, banány, papriky, ředkvičky, pšenici, kukuřici, plísňové sýry, kečup.