Suroviny:
6 plátků toastového chleba
200 g sýra
200 g šunky
200 ml mléka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
Chleba vyskládejte na plech a zakápněte ho olejem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 5 minut.
Rozehřejte lžíci másla a přidejte hladkou mouku. Nechte zpěnit a za stálého míchání přilijte mléko
a špetku muškátového oříšku. Jakmile omáčka zhoustne, stáhněte plamen a vařte ještě 5 minut.
Spodní plátek chleba potřete omáčkou, zakápněte hořčicí, posypejte sýrem a navrch položte plátek šunky. To samé ještě jednou opakujte. Sendviče vložte do trouby a pečte na 220 °C asi 5–10 minut.
Tip!
Croque monsieur může sloužit i jako rychlá večeře.