Připravte si klasický zelný salát v odlehčené variantě bez majonézy.
Suroviny na 4 porce – 500 g červeného hlávkového zelí – 1 větší mrkev – sůl – drcený kmín – 1 červená cibule
Na zálivku – 140 ml vody – 3 kostky cukru – 3 lžíce citronové šťávy nebo octa – 1,5 lžíce olivového oleje
Postup
1. Zelí omyjte, osušte a nakrájejte na jemné nudličky. Spařte je vroucí vodou, sceďte a promíchejte s nahrubo nastrouhanou mrkví, se lžičkou soli, lžičkou drceného kmínu a nasekanou cibulí.
2. Do misky nalijte vodu a rozpusťte v ní cukr. Přidejte citronovou šťávu nebo ocet a olivový olej a prošlehejte metličkou.
3. Zálivkou zalijte salát, promíchejte a nechte alespoň hodinu proležet.