Jemné bábovičky z celozrnné mouky se stopami pomeranče a čokolády jsou výbornou sladkou svačinkou.
Suroviny na 8 kusů
– 100 g celozrnné mouky – špetka soli – ½ lžičky jedlé sody – 2 vejce – 2 lžíce medu – 3 lžíce kokosového oleje – 2 lžíce kakaového prášku – 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry + na ozdobu
Postup
1. V míse promíchejte mouku se špetkou soli a jedlou sodou. V menší misce rozšlehejte vejce a smíchejte je s medem, rozpuštěným kokosovým olejem, kakaovým práškem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Tekutou směs vlijte do sypké a krátce prošlehejte.
2. Formičky na bábovičky (pokud nejsou silikonové) vymažte a naplňte je těstem. Pečte v troubě rozehřáté na 170 ºC asi 15 minut.
3. Upečené bábovičky nechte vychladnout a pak je vyklopte z formiček. Ozdobte pomerančovou kůrou.