Proč se přemíře cukru vyhýbat? Průměrný Čech zkonzumuje každý rok téměř dvacet kilogramů cukru. To je dvakrát větší spotřeba, než kterou doporučuje Světová zdravotnická organizace WHO. S ohledem na blížící se vánoční svátky je toto číslo více než alarmující.
Cukr je právem nazýván novodobou drogou, která má nepříznivý vliv na zdraví a způsobuje mnoho civilizačních onemocnění jako je obezita, kardiovaskulární choroby, hypertenzi, zhoubné nádory související s obezitou nebo diabetes.
Proč si tedy letos neudělat takové cukroví, které je od toho klasického k nerozeznání a přitom zdravé?
Ingredience:
125 g kokosového másla
1 lžička čokoládové příchutě KetoMix
2 lžičky kakaa
100 g kokosového oleje
čekankový sirup podle chuti
Nejprve rozpusťte kokosový olej. Přidejte kakao, čokoládovou příchuť a čekankový sirup a míchejte dohladka. Připravte si formičky na čokoládové bonbony (můžete použít i tvořítko na led), nalijte polovinu čokoládové směsi a uložte na chvíli do mrazáku.
Jakmile čokoláda ztuhne, přidejte kokosové máslo (pokud je příliš tuhé, povolte jej zahřátím) a zalijte zbytkem směsi. Poté formu opět uložte do mrazáku, dokud vše neztuhne.