Cheesecake (čte se: čískejk) s chutí čokolády a kávy je lahodný. Místo hořké čokolády lze použít i bílou, pak budete mít krém světlý.
Potřebujete:
✿ 60 g vlašských ořechů
✿ 50 g sušenek
Krém:
✿ 100 g hořké čokolády
✿ 1 šálek espressa
✿ 240 g krémového sýru
✿ 250 g mascarpone
✿ 60 g ricotty
✿ 1 banán
✿ 30 g cukru moučky
1. V robotu rozmixujte ořechy se sušenkami do drolivé hmoty. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a na něj rovnoměrně namačkejte hmotu. Pečte v troubě při 180 °C asi 10 minut a nechte vychladnout.
2. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni a nechte trochu zchladnout. Uvařte silné espresso a také nechte vychladnout. V míse vyšlehejte krémový sýr, mascarpone a ricottu. Nastrouhejte banán, přisypte moučkový cukr a zašlehejte do krému.
3. Pak postupně vmíchejte espresso a rozpuštěnou čokoládu. Krém navrstvěte na korpus a dejte vychladit do lednice na 12 h nebo přes noc. Dort můžete zdobit kakaem, čokoládovou plevou, hoblinkami čokolády, oříšky, kávovými zrnky apod.
Jo, o tomhle cheesecake už jsem slyšela, ale nikdy jsem si netroufla ho zkusit. Po přečtení článku mi to přijde celkem jednoduchý, takže asi dám. A ty ořechy tam budou asi super. Zajímavé!
Teda, to je bomba! Já čokoládu s kávou miluju, takže tohle musim vyzkoušet co nejdřív. Už vidim, jak na to půjdou kamarádky, až jim to přinesu 🙂 Díky za recept!
Už se mi stalo tradicí, že každou sobotu vyzkouším nějakej nový recept. Tenhle cheesecake bude přístí na řadě! Zvlášť se mi líbí ta kombinace espresso a čokolády. Díky za inspiraci.
To zní jako pecka! Musim říct, že mám slabost pro všechno co má v sobě čokoládu a kávu. Už teď cítim, jak mi běhá voda v puse. Definitivně vyzkoušim, díky za receptík!
Článek o cheesecake mě fakt nadchnul! Už dlouho sháním něco původního na oslavu narozenin a tohle vypadá přesně jako to pravý. Myslím, že bych vyzkoušela i tu variantu s bílou čokoládou, aby to bylo o něco lehčí. Super tip!