Hodí se na snídani i ke kafíčku. Je křehký a vláčný.
Ingredience:
1 menší cuketa
1 hrnek krupicového cukru
3 vejce
3 hrnky polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
½ hrnku másla
1 lžička nastrouhané kůry z citronu
5 lžic holandského kakaa
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček si vystelte pečicím papírem.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a kakao. Máslo vyšlehejte s cukrem a přidejte vejce. Opět promixujte.
Mouku smíchejte s vyšlehaným máslem a pak přidejte nastrouhanou cuketu zbavenou vody.
Přidejte citronovou kůru a promíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte přibližně čtyřicet pět minut.