Čokoládová poleva se dá po ztuhnutí dozdobit bílkovou polevou.
Ingredience: na 50 kostek
Na korpus:
● 300 g kakaových sušenek
● 150 g másla
Na náplň:
● 200 g másla
● ½ plechovky karamelového Salka
Na dohotovení:
● 120 g tmavé čokolády
● 3 lžíce másla
Postup:
Sušenky nadrťte válečkem. Přidejte máslo, vše propracujte a směs napěchujte do formy s vyšším okrajem. Máslo ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak do ní zašlehejte Salko. Naneste ho na sušenkový základ a uhlaďte. Dejte do chladu ztuhnout.
Čokoládu nalámejte na kousky a rozehřejte ji ve vodní lázni. Přidejte máslo a míchejte, až se rozpustí a spojí s čokoládou. Hotovou polevu pak nalejte na vychladlý korpus s krémem. Uhlaďte a vraťte zpět do chladu. Po ztuhnutí nakrájejte na kostky.
Příprava: 60 min
Cena za 1 dávku: 190 Kč