Čokoládový koláč bude chutnat dokonale, když do něj dáte na kousky nakrájené sušené švestky. Místo tmavé čokoládové polevy použijte zakysanou smetanu, ve které rozmícháte bílou čokoládu.
Ingredience: na 1 plech
4 vejce
150 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
100 g tmavé čokolády
70 ml oleje
2 lžičky prášku do pečiva
100 ml smetany
čokoládová poleva
Postup:
Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Poté přidejte máslo, smetanu a dobře promíchejte. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Následně zašlehejte do těsta čokoládu s máslem, smetanou a olejem.
Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ho přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 170 OC. Po upečení koláč přelejte čokoládovou polevou, nechte ji ztuhnout a pak krájejte řezy.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 plech: 140 Kč