Suroviny: 350 g čokolády s obsahem 50 – 60 % kakaa 250 g másla na kousky 3 velká nebo 4 malá vejce 250 g krupicového cukru 85 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C (elektrickou) nebo 140 °C (horkovzdušnou).
Pekáček vymastíme a teprve pak vyložíme papírem. Čokoládu rozpustíme s máslem. Vejce šleháme, až zesvětlají, pak zašleháme cukr, až je směs hustá a lesklá. Vmícháme ji do čokolády, navrch prosijeme mouku s práškem do pečiva a vše vymícháme dohladka.
Vlijeme do formy a pečeme, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost špejlí, měly by na ní ulpět drobečky. Upečené brownies necháme vychladnout ve formě a nakrájíme.