Na těsto:
1 hrnek třešní
150 g kvalitní hořké čokolády
130 g másla
200 g cukru
3 vejce
80 g mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku
Postup:
Ve vodní lázni zahřívejte máslo a hořkou čokoládu. Poté rendlík stáhněte z plamene a nechte vychladnout.
V misce smíchejte prosátou mouku a cukrem, kypřicím práškem a tuto směs vmíchejte do studeného čokoládového základu. Následně jedno po druhém zašlehejte vejce a přimíchejte na kousky nakrájené vypeckované třešně.
Malý pekáček vyložte pečicím papírem, těsto do něho nalijte a kuchyňskou stěrkou uhlaďte povrch. Vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut. Chvíli před koncem pečení zapíchněte do těsta špejli, mělo by na ní zůstat několik drobečků.
Brownies nechte před nakrojením zcela vychladnout a podávejte ho se šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Tip!
Do těsta můžete přidat dvě lžíce griotky.
Velmi zdařilá kombinace, třešně a čokoláda jsou výborný akord. Doporučuji dodržet přesné proporce, výsledek stojí za to.
Wow, tohle vypadá super 😍 Musím to zkusit upečt, třešně jsú prostě top. Myslíte, že můžu místo hořké čokolády dat mléčnou?
Dobrý recept, ale kdyby tam bylo meně cukru, bylo by to lepší. Ale chutnalo to celkem dobrě, třešně a čokoláda – klasika.