Chuťovka pro celou rodinu? Tahle kombinace vás bude bavit!
Ingredience: na 8 porcí
Piškot:
● 6 ks vajec
● 80 g hladké mouky
● 60 g třtinového cukru
● 2 lžíce kakaa
Krém:
● 250 g odtučněného tvarohu
● 150 g čerstvého smetanového sýru
● 2 lžíce moučkového cukru
● višně a bílá čokoláda na ozdobu
Postup:
Žloutky vyšleháme s polovinou třtinového cukru do pěny a bílky poté vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Vše zlehka spojíme a pak vmícháme prosátou mouku i kakao.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 10 minut.
Ihned po upečení roládu několikrát srolujeme pomocí čisté utěrky. Srolovaný korpus pak necháme vychladnout. V misce smícháme tvaroh se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem.
Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme hotovým krémem a navrch zdobíme hoblinkami bílé čokolády a višněmi. Před podáváním necháme vychladnout v lednici.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 14 Kč