Pikantně odvážné, odvážně pikantní. Spojení čokolády a ostrého chilli vytváří dokonalý soulad. Tímto dezertem na své hosty určitě zapůsobíte.
Ingredience: 170 g čokolády, 3 žloutky, 2 lžíce krupicového cukru, ½ chilli papričky, 120 ml smetany ke šlehání, sůl
OZDOBA: šlehačka, cukr krupice, proužky chilli papričky, kakao
Postup: Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Žloutky prošlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
Chilli papričku nadrobno nakrájejte a pak rozetřete v hmoždíři.
V jiné misce ušlehejte smetanu do polotuha. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná,vmíchejte do ní rozmělněnou chilli papričku a sůl, pak promíchejte s vejci. Opatrně zatřete ušlehanou smetanu. Pěnu rozdělte do sklenek a nechte přes noc zatuhnout