Suroviny:
4 vejce
50 g cukru krupice
200 g hořké čokolády
300 ml smetany ke šlehání
Postup:
Vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte. Když je sníh dostatečně tuhý, přidejte cukr a vyšlehejte hladkou a lesklou směs.
Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu a nechte ji vychladnout. Přidejte 50 ml smetany a žloutky a promíchejte. Zbylou smetanu vyšlehejte a smíchejte s čokoládovou směsí a sněhem.
Míchejte opatrně, abyste hmotu nezbavila vzduchových bublinek a aby zůstala nadýchaná.
Směs dejte do misek a nechte v lednici vychladit alespoň 3 hodiny, ideálně však přes noc.
Tip!
Čokoládovou pěnu můžete připravit i z bílé čokolády. V tom případě však uberte trochu cukru.