Suroviny:
150 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
100 g másla
200 g moučkového cukru
2 vejce
250 g řeckého jogurtu
100 ml mléka
80 g kakaa
3 g kypřicího prášku
3 g jedlé sody
Na polevu:
100 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády
15 g cukru krupice
15 g másla
Všechny suroviny si připravte alespoň 30 minut předem, aby měly pokojovou teplotu. Troubu rozehřejte na 150 °C. Do mísy si prosejte mouku, přidejte kakao, kypřicí prášek a jedlou sodu. Dejte stranou.
Mléko zlehka vymíchejte s řeckým jogurtem. V další míse utřete máslo s moučkovým cukrem na nadýchaný, světlý krém. Poté přidávejte postupně vejce a důkladně je do těsta zapracujte.
Do vyšlehaného másla přidejte 1/2 moučné směsi a 1/2 mléka smíchaného s jogurtem a zlehka zapracujte do těsta. Poté přidejte zbylé suroviny a zpracujte jen tolik, aby se těsto hezky propojilo.
Těsto dejte do vymazané formy a pečte asi 50 minut. Bábovku nechte 10 minut odpočívat a poté ji vyklopte a nech-te úplně vychladnout. Připravte si polevu.
V rendlíku zahřejte smetanu k bodu varu, poté stáhněte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu, cukr a máslo. Vše vymíchejte dohladka a nalijte na vychladlou bábovku. Dejte na chvíli do chladu, aby poleva ztuhla, a můžete podávat.