Vegetariánský pokrm zachutná i „masožravcům“ a je velmi zdravý!
Potřebujete:
✿ 1 cibuli
✿ 2 stonky řapíkatého celeru
✿ olivový olej
✿ 1 velký batát
✿ 1 stroužek česneku
✿ špetku mletého hřebíčku
✿ 1/4 lžičky kardamonu
✿ 3/4 lžičky mleté skořice
✿ ½ hrnku čočky
✿ 2 hrnky vývaru
✿ 1 lžíci harissy
✿ sůl, pepř
✿ 1 citron
✿ zelenou petrželku
1. Oloupejte batát a pokrájejte. Stonky celeru, cibuli a česnek nasekejte. Celer a cibuli osmahněte v hrnci na oleji, přidejte batát a nechte opékat asi 4 minuty.
Přidejte česnek a následně vsypejte koření, propláchnutou čočku, promíchejte, orestujte a zalijte horkým vývarem.
2. Vařte asi 20 minut podle druhu čočky. Pak přidejte 3/4 lžíce šťávy z citronu a ½ lžičky nastrouhané citronové kůry. Zamíchejte a dochuťe solí a pepřem.
3.Povařte ještě asi 5 minut. Posypejte petrželkou a podávejte buď samotné, nebo s vařenou rýží.