Vydatná čočková polévka s rajčaty, mrkví a kořením zažene hlad a dodá tělu mnoho výživných látek.
Suroviny na 4 porce – 80 g suché čočky – 1 l zeleninového vývaru – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 mrkev – 200 g krájených loupaných rajčat – 30 g rajčatového pyré – 2 lžíce olivového oleje – majoránka – sůl, pepř
Postup
1. Čočku propláchněte a nechte několik hodin namáčet. Pak ji uvařte v zeleninovém vývaru na skus.
2. Na olivovém oleji orestujte na kostičky pokrájenou cibuli a mrkev. Po chvíli přidejte pokrájená rajčata z plechovky. Promíchejte a přidejte rajčatové pyré a čočku spolu s vývarem. Povařte a podle chuti osolte, opepřete a ochuťte majoránkou.
3. Polévku naservírujte do hlubokých talířů, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.