Čočka zapékaná s kysaným zelím a párky, dochucená bylinkami, vás svou chutí mile překvapí.
Suroviny na 4 porce – 300 g čočky – 4 debrecínské párky – 1 mrkev – 300 g kysaného zelí – 1 cibule – 1 lžíce sádla – sůl, pepř – majoránka – libeček – bobkový list
Postup
1. Předem namočenou čočku uvařte s bobkovým listem doměkka. V polovině vaření přidejte libeček.
2. Cibuli nakrájejte najemno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nakrájené klobásky a čočku a promíchejte. Nakonec přimíchejte zelí a nastrouhanou mrkev a nechte asi 3 minuty restovat. Ochuťte solí, pepřem a majoránkou.
3. Směs přendejte do zapékací mísy a dejte péct na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 ºC.