Vyzkoušejte novou variantu čočky nakyselo. Ochucená rozmarýnem chutná skutečně báječně a budete si ji určitě dělat i během roku, nikdy se totiž neomrzí.
Suroviny:
2 klobásy nebo 2 buřty
1 velká cibule
200 g sádla
pár snítek čerstvého rozmarýnu
300 g čočky
2 lžíce hladké mouky
2 malé mrkve
sůl, pepř
jablečný nebo klasický ocet
Postup:
Čočku propláchněte a dejte vařit do studené vody. Přihoďte k ní také mrkev nakrájenou na kolečka. Můžete vzít z vlastního záhonu, mrazy kořenové zelenině nevadí. Cibuli si zpěňte na sádle a přidejte snítku rozmarýnu.
Zasypejte ji moukou a míchejte 2 minuty. Rozmarýn vyjměte a vytvořte jíšku. Čočku podle své chuti osolte, opepřete a také přidejte ocet. I k čočce přidejte trochu rozmarýnu. Nakonec do čočky přimíchejte hotovou jíšku. Na jiné pánvi si opečte dozlatova klobásky.
Ty můžete trochu naříznout, abyste vytvořili klasického klobásového „ježka“. Čočku podávejte s klobásou a případně například také volským okem či s čerstvým chlebem.
Náš tip
Špetka chilli tomuto pokrmu rozhodně prospěje.