Suroviny:
1 římský salát
2 kuřecí prsa
8 plátků anglické slaniny
4 vejce
6 rajčat
1 avokádo
100 g nivy
pažitka
Na zálivku:
3 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
pepř
Postup:
Začněte přípravou zálivky. Šalotku v misce zakapejte octem, osolte, opepřete a nechte asi 5 minut stát, aby se chutě prolnuly. Pak přidejte hořčici a olivový olej, prošlehejte vidličkou, a je-li třeba, ještě osolte a opepřete.
V kastrůlku přiveďte k varu vodu, vložte vejce a vařte 8 minut. Poté vejce ochlaďte, oloupejte a nakrájejte kráječem na vejce.
Na kostičky nakrájenou slaninu smažte v pánvi dokřupava, trvá to asi 10 minut. Po osmažení ji vyjměte z pánve a položte na papírové kuchyňské utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk.
Ve výpeku ze slaniny osmažte kuřecí prsa vcelku tak, aby byla ze všech stran opečená. Přesuňte je na prkýnko a nakrájejte na kostičky. Tuk z pánve přilijte k zálivce a prošlehejte ji. Chcete-li, přidejte ještě trochu olivového oleje.
Na talíře rozložte salátové listy, zakápněte trochou zálivky a navrch naaranžujte maso, vejce, nakrájená rajčata, avokádo a sýr. Přidejte slaninu, přelijte zbylou zálivkou a nakonec posypte nasekanou pažitkou.