Suroviny:
200 g cizrny
2 rajčata
1 okurka
hrst hladkolisté petržele
1 červená cibule
200 g sýru feta
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice
sůl
Postup:
Cizrnu namočte den předem do studené vody. Nechte ji přes noc odstát. Druhý den ji slijte a v čisté vodě ji uvařte podle návodu na obalu. Chvíli před koncem varu cizrnu osolte.
Po uvaření z ní slijte přebytečnou vodu a nechte ji vychladnout. Pokud chcete, můžete si práci usnadnit tím, že použijete konzervovanou cizrnu, která se nemusí tepelně upravovat.
Následně si připravte zálivku. Všechny suroviny dejte do malé zavařovací sklenice a dobře protřepejte. Cibuli nakrájejte na kolečka a zeleninu na malé kostičky.
Cizrnu promíchejte s připravenou zálivkou, nakrájenou zeleninou a nadrobno nasekanými listy petržele.
Mísu se salátem zakryjte potravinářskou fólií a nechte ji asi hodinu odležet v lednici, aby se všechny chutě propojily. Na talíři salát ozdobte nakrájeným feta sýrem a podávejte s opečenou bagetkou.
Tip!
Zkuste místo cizrny použít černou čočku!