Suroviny:
200 g cizrny
2 rajčata
1 okurka
hrst petržele
1 červená cibule
200 g sýru feta
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
sůl
1 lžička hrubozrnné hořčice
Postup:
Cizrnu namočte den předem do studené vody a nechte ji přes noc odstát. Druhý den ji slijte a v čisté vodě ji uvařte podle návodu na obalu. Chvíli před koncem varu cizrnu osolte. Po uvaření z ní slijte přebytečnou vodu a nechte ji vychladnout.
Následně si připravte zálivku. Všechny suroviny dejte do malé zavařovací sklenice a dobře protřepejte. Cibuli nakrájejte na kolečka a zeleninu na malé kostičky.
Cizrnu promíchejte s připravenou zálivkou, nakrájenou zeleninou a nadrobno nasekanými listy petržele. Každou porci na talíři posypejte rozdrobeným sýrem feta.
Tip!
Zkuste nahradit cizrnu zdravou černou čočkou!
To vypadá dobře a vlastně i docela snadno. Holky, už jste to zkusily někdo?
Recept vypadá úžasně! Feta sýr dodá salátu skvělou chuť. Už se těším, až ho vyzkouším!
Já takovéto salaty varim casto, cela rodina je zbožňuje. Ta zálivka se tam určitě hodí.
Miluju cizrnový salát, je to skvělá alternativa k těžkým jídlům. Zkusím ho dneska na večeři, díky za recept!