Jsou snadné a svedou je i nezkušení kuchtíci. Můžete je podávat se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Suroviny na 4 porce – 100 g suché cizrny – 1 červená cibule – 6 stroužků česneku – 2 lžíce špaldové mouky – 1 vejce – hrst čerstvé nasekané petrželky – kmín – koriandr – sůl, pepř – slunečnicový olej – na oblohu čínské zelí, mrkev, ředkvičky – 1 lžíce olivového oleje – 1 lžíce balzamikového octa
Postup
1. Cizrnu několikrát propláchněte studenou vodou, pak ji zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte namáčet přes noc. Pak vodu slijte, zalijte novou a dejte asi na 60 minut vařit.
2. Mezitím si připravte oblohu. Zeleninu očistěte a zelí nakrouhejte, ředkvičky pokrájejte na malé tenké plátky, mrkev nastrouhejte. Zlehka promíchejte s olivovým olejem a balzamikovým octem.
3. Počkejte, až cizrna trochu vychladne, pak ji dejte do robotu, přidejte česnek, mouku, bylinky a koření a rozmixujte. Nakonec vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a vejce a podle chuti osolte a opepřete.
4. Rukama tvarujte placičky, které smažte na pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do ubrousku. Podávejte s připravenou zeleninovou oblohou.