Vypadá jako pizza, ale je to socca (čte se soča). Připravuje se z cizrnové mouky, takže je bezlepková. A také velice chutná!
Potřebujete:
✿ 200 g cizrnové mouky
✿ 1 zeleninový bujón
✿ 400 ml vody
✿ 1 lžíci orientálního koření
✿ olivový olej
✿ 1–2 velká rajčata
✿ čerstvou petrželku
✿ zakysanou smetanu
1. Bujón rozpusťte ve vodě, přidejte orientální koření a cizrnovou mouku a vyšlehejte dohromady do hladkého těsta. To nechte 30 minut odpočinout.
2. Na pánvi rozehřejte lžící oleje na střední až vyšší teplotu. Těsto nalijte doprostřed pánve a nakláněním ho rovnoměrně rozprostřete po pánvi. Opékejte asi dvě minuty z každé strany. Socca by měla být pružná uprostřed, křupavá na krajích a silná asi 5 mm.
3. Soccu přeneste na plech s pečicím papírem. Poklaďte ji na kolečka nakrájeným rajčetem a zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě na 175 °C asi 15–20 minut dozlatova. Posypejte nasekanou petrželkou a podávejte se zakysanou smetanou.