Hummus se hodí jako příloha ke karbanátkům, ale konzumovat ho můžete i se zeleninou.
Ingredience:
500 g konzervované cizrny
2 lžíce pasty tahini
2 stroužky česneku
70 ml vody
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička červené mleté papriky
1 lžička himálajské soli
šťáva z ½ citronu
čerstvě mletý pepř
4 lžíce kvalitního olivového oleje
čerstvý koriandr
Postup:
Cizrnu si v mixéru rozmixujte společně s pastou tahini, vodou a olejem. Následně přidejte česnek, kmín, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu a mletý pepř a ještě jednou promixujte.
Hummus naservírujte do hlubší mísy a zakápněte ho olivovým olejem, poprašte trochou mleté papriky, posypejte nasekaným čerstvým koriandrem a můžete podávat.