Suroviny:
400 g konzervované cizrny
150 g choriza
2 stroužky česneku
3 rajčata
1 cibule
1 lžička uzené papriky
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět a poté k ní přidejte půlkolečka kvalitního choriza. Jakmile salám pustí tuk, zasypejte ho uzenou paprikou a krátce ji orestujte, aby se rozvoněla.
Rajčata nakrájejte na menší kostičky a společně s prolisovaným česnekem je přidejte do pánve k cibulovému základu. Směs osolte a opepřete a nechte ji asi 20 minut probublávat, dokud nevznikne hustá omáčka.
Z cizrny slijte nálev, propláchněte ji pod studenou vodou a přidejte ji do pánve. Dobře promíchejte a za občasného míchání zahřívejte dalších 10 minut, aby se všechny chutě dobře propojily.
Jakmile bude omáčka hotová, rozdělte ji do talířů a doplňte ji o kopeček rýže nebo opečený chléb.
Tip!
Můžete použít i sekaná rajčata v plechovce.
Wow, tenhle recept vypadá úžasně! Ráda bych to zkusila po tréninku, aby mi to dodalo energii a pořádně se nadlábla. Jen netuším, jaký chorizo mám vzít.
Tohle vypadá jako super jednoduchý recept! Miluju vaření s cizrnou, je to zdravý a výživný. Přidám si to do seznamu na příští týden. Díky!
No teda, cizrna v rajčatový omáčce? To zní fakt dobře. Asi to vyzkouším s děckama ve třídě, ať ochutnaj něco nového. Chorizo ale musím vzít z toho malýho obchůdku, tam maj to nejlepší!