Vláčné citronové bábovičky z jemného těsta s citronovou polevou jsou prostě ideální a osvěžující dezert.
Potřebujete:
✿ 4 vejce
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 150 g cukru krupice
✿ 1 citron
✿ 200 g hladké mouky
✿ 1/2 prášku do pečiva
✿ 60 ml oleje
Poleva:
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 1 lžíci horké vody
✿ 100 g moučkového cukru
1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Bílky s cukrem a šťávou z jednoho citronu vyšlehejte do pevného sněhu. Oboje spojte, přimíchejte mouku s práškem do pečiva, nakonec olej a vypracujte těsto.
2. Těsto nalijte do vymazaných a vysypaných formiček a pečte v troubě při 160 °C 45 minut. Hotové bábovky nechte zchladnout.
3. Připravte polevu. Vodu s citronovou šťávou nalijte do misky a postupně zašlehávejte cukr do hladké hustší konzistence. Pak polévejte vychladlé bábovičky.
Skvělý recept, děkuji za sdílení. Oceňuji, že je postup pečení vysvětlen jasně a přehledně. Těším se, jak tento dezert osvěží naše letní večery.
Vypadají fakt dobře, určitě vyzkouším! Doteď jsem vůbec netušila, že je ve věci pečení něco jako citronové bábovičky. Děkuju za recept!