Citronová tráva se hojně používá v kuchyni, dochutí a zvýrazní každé jídlo, aniž by ho okyselovala. Výborně chutná v zeleninových salátech, polévkách, omáčkách, rýžových jídlech a podtrhne chuť kuřete, ryb a darů moře.
Lze ji ale také využít jako lék. Má pozitivní vliv na trávení, ošetřuje ústní dutinu, výborně působí na imunitní systém, krevní oběh, proti depresím a bolestem zad. V Indii ji doporučují proti revmatu a kašli.
Na rány a otoky
Zevně se citronová tráva používá při svalových bolestech, na rány a otoky anebo ji můžeme použít k přípravě osvěžujících koupelí. Pokud si z ní uvaříte čaj, podpoříte tím svou schopnost koncentrace a zamezíte množení plísní, virů a bakterií. V našich končinách ji nejčastěji seženete v sušeném stavu.