Rýži na indický způsob podávejte samotnou či jako přílohu k masu.
Ingredience:
150 g basmati rýže
1 citron
1 lžíce olivového oleje
máslo
1 menší chilli paprička
1 lžička kurkumy
½ lžičky římského kmínu
30 g kešu oříšků
½ granátového jablka
sůl
hrst čerstvé koriandrové natě
Postup:
Rýži propláchněte a uvařte podle návodu v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem.
Přidejte chilli papričku, římský kmín a kurkumu, restujte, dokud se koření nerozvoní.
Do pánve přidejte uvařenou rýži, promíchejte s kořením.
Vmíchejte citronovou šťávu a nastrouhanou kůru.
Přidejte opečené kešu oříšky a zrníčka granátového jablka.
Ozdobte čerstvými bylinkami a ihned podávejte.
To vypadá dost zajímavě, nikdy jsem nezkoušela dát kešu do rýže, ale asi se nechám inspirovat!
Díky za skvělý recept! Tento typ rýže jsem už jednou ochutnala v Indii a můžu jen doporučit, je to opravdu delikatesa.
Tak takovou kombinaci jsem ještě nezkoušela! Asi si zítra udělám nákup na citronovou rýži, to by mohlo být zajímavé.