Má tak svěží chuť, že nebudete mít ani výčitky svědomí kvůli tomu, že si dáváte dezert.
Ingredience:
280 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 vejce
100 ml oleje
100 ml mléka
šťáva z jednoho bio citronu
jemně nastrouhaná kůra z jednoho bio citronu
Na polevu:
200 g moučkového cukru
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce horké vody
Postup:
Troubu předehřejte na 170 °C. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přimíchejte olej, citronovou šťávu a kůru. Po částech zapracujte mouku s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Těsto vlijte do olejem vymazané a moukou vysypané formy. Bábovku pečte asi 25 min.
Nechte ji zchladnout a pak ji opatrně vyklopte. Mezitím si připravte polevu. Cukr s citronovou šťávou a horkou vodou utřete. Vychladlou bábovku přelijte polevou.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 85 Kč
Pečení bábovky mě vždycky bavilo a tahle citronová varianta je super nápad. Díky za inspiraci!
Krásný recept! Přemýšlím, že bych to zkusila o víkendu pro rodinu. Citrónová chuť je skvělá na léto.
Já miluju dezerty s citronem, takže tohle určitě vyzkouším. Navíc ta poleva zní fakt výborně!
Jé, citronová bábovka zní jako skvělá volba k odpolední kávě! Ráda si něco peču, a tohle vypadá jednoduše a chutně.