Klasika, kterou v Rakousku mají v každé horské restauraci.
Suroviny:
150 g hladké mouky
250 ml mléka
4 vejce
12 g kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
20 g vanilkového cukru
rostlinný olej /přepuštěné máslo na smažení
2 jablka
100 g rozinek
100 g másla
cukr moučka
Postup:
Z mouky, vanilkového cukru, mléka a vajec vymíchejte těsto. Přidejte kypřicí prášek, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto. Asi po 1 min pečení přidejte rozinky namočené v rumu.
Když je těsto z jedné strany zapečené, rozpulte, otočte a dopečte je z té druhé. Pak vyndejte na prkénko a nakrájejte na menší kousky. Možná už bude natolik roztrhané, že krájení nebude třeba.
Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte oloupaná a na kousky nakrájená jablka a opečte. Přidejte máslo a také nakrájený trhanec a nechte prohřát. Trhanec s jablky podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 55 Kč