Čínská pánev je ideální „čína po česku“, kterou Jiří Štěpnička vaří velice rád. Nahrazování originálního tradičního koření je tak trochu jeho koníčkem.
Ingredience: 500 g vepřové kýty, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce rostlinného oleje, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer), 200g brokolice bez velkého košťálu, 3 lžíce zeleninového vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř
Postup: Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je a obalíme ve škrobové moučce. Ve vysoké pánvi, lépe však v kotlíku wok, rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme z obou stran. Poté ho vyjmeme a uchováme ho v teple.
Do pánve nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky nebo nudličky a opečeme ji.Směs osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme ještě sójovou omáčku. Vše promícháme, vložíme zpět maso a ještě 5 minut podusíme pod poklicí.
Přílohu můžeme zvolit dle vlastní chuti. Ideální je rýže nebo nudle.