Suroviny:
500 g vepřového plecka 1,5 l masového vývaru sádlo 100 ml rajského protlaku 50 ml pálivého paprikového protlaku 50 ml sladkého paprikového protlaku mletá pálivá paprika 2 velké cibule červené víno kmín česnek majoránka 500 g brambor 2 nožky maďarské klobásy 2 papriky sůl a pepř
Postup: Kotlík pověsíme nad oheň, na dno nalijeme trochu vývaru, přidáme sádlo, všechny tři rajské protlaky, mletou pálivou papriku, nakrájenou cibuli, kostky masa, sůl, kmín, česnek, pepř a majoránku, všechno hodně zalijeme vínem a vaříme na středním ohni.
Brambory a klobásu nakrájíme na kostičky, přisypeme k uvařenému masu a opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme nakrájené čerstvé papriky, přidáme víno, necháme přejít varem a podáváme.
.