Na Nový rok by se podle tradic neměla jíst drůbež, aby vám neuletělo štěstí. Proto vsaďte na cikánský kotlík.
Ingredience:
500 g vepřového plecka, 1,5 l masového vývaru, sádlo, 100 ml rajského protlaku, 50 ml pálivého paprikového protlaku, 50 ml sladkého paprikového protlaku, mletá pálivá paprika, 2 velké cibule, červené víno, kmín, česnek, majoránka, 500 g brambor, 2 nožky maďarské klobásy, 2 papriky, sůl a pepř
Postup: Kotlík dáme na sporák.Na dno nalijeme trochu vývaru, přidáme sádlo, všechny tři rajské protlaky, mletou pálivou papriku, nakrájenou cibuli, kostky masa, sůl, kmín, česnek, pepř a majoránku. Všechno zalijeme vínem a vaříme na středním ohni.
Brambory a klobásu nakrájíme na kostičky, přisypeme k uvařenému masu. Na závěr přidáme papriky.