Obvykle se cibule přidává do mletého masa. My si nyní přidáme mleté maso do cibule.
Suroviny:
300 g mletého hovězího a vepřového masa
8 středně velkých cibulí
hrst jarní cibulky
3 lžice nastrouhaného sýra
1 lžíce worcesterské omáčky
pár kapek tabasca
3 lžíce rajčatového protlaku
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup:
Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm mleté maso. Ochuťte ho solí, pepřem, tekutým kořením a také hrstí nasekané jarní cibulky.
Promíchejte ho s rajčatovým protlakem a nechte směs vychladnout.
Oloupejte si cibuli a vyndejte z ní středové kroužky.
Napěchujte místo nich do cibule masovou směs.
Každou cibuli posypejte trochou strouhaného sýra.
Zapékejte 15 až 20 minut na 180 až 190 °C.
Jako, nadívaný papriky znám, ale cibule je novinka. Zní to snadně a rychle, tak to určitě zkusím.
Cibule nadívaná masem? To by mohl být hit na příští rodinný oběd. Určitě se to chystám vyzkoušet!
Wow, nikdy jsem neslyšela o masem nadívaný cibuli. Zní to fakt originálně, možná to zkusím doma.
No to je zajímavý. Už mě nudilo klasický mletý, ale tohle by mohlo být super odlehčení. Díky za tip!
Tohle zní úplně skvěle! Miluju vaření a tenhle recept mě opravdu nadchnul. Určitě ho vyzkouším.