Polévka bude mít doma jistě úspěch. Navíc její příprava je rychlá a voňavá!
Ingredience: 3 lžíce olivového oleje, 600 g cibule, 6 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 200 ml bílého vína, 500 ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový), sůl a pepř, 4 žloutky, 2 lžíce másla, 1 střední bageta, 120 g hermelínu
Postup: V hrnci rozehřejte olej a na mírném ohni na něm dozlatova opečte kolečka cibule. Přidejte nové koření a bobkový list, zalijte vínem a zprudka asi 5 minut vařte. Poté přidejte vývar, osolte, opepřete a 15 minut povařte.
Mezitím rozehřejte troubu. Bagetu nakrájejte na šikmá kolečka, pokapejte olivovým olejem a opečte je. Potom na bagetu nakrájejte plátky sýra a vraťte ještě na chvíli do trouby.
Jakmile se sýr rozteče, máte hotovo. Do polévky rozkvedlejte žloutky, zjemněte ji máslem a podávejte se sýrovými toustíky.