Poctivá francouzská cibulová polévka je úžasným zahřívákem v sychravých podzimních dnech.
Suroviny na 4 porce
– 1 kg cibule
– olivový olej
– 20 g hladké mouky
– 350 až 400 ml bílého suchého vína
– 2 l kuřecího vývaru
– sůl
– mletý černý pepř
– světlá bageta
– tvrdý plátkový sýr
Postup
1. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte je zesklovatět v hrnci na olivovém oleji.
2. Přidejte mouku a vařte asi 2 minuty. Přilijte víno a vařte, dokud se asi dvě třetiny nevypaří. Poté přidejte kuřecí vývar a vařte asi 30 minut. Podle potřeby osolte a opepřete.
3. Podávejte se sýrovou bagetkou – tvrdý plátkový sýr nechte zapéct na pečivu v troubě nebo v mikrovlnce.