Vepřové maso s mrkví je jednoduchý, ale chutný pokrm. Podávat ho můžete s vařeným bramborem. A pamatujte, že dušená mrkev je zdravá!
Ingredience: 1 ks cibule , sůl, 4 ks mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 masox kostka, mletý pepř, 400 g vepřového masa (plec, kýta), 4 lžíce oleje, 1 lžička mleté sladké papriky
Postup: Na oleji si si orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte osolené a opepřené maso nakrájené na kousky a také orestujte. Přidejte papriku a promíchejte.
Zalijte vodou s bujonem a vařte téměř doměkka. Občas promíchejte a podlijte vodou. Přidejte oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev.
Nakonec rozmíchejte v trošce vody mouku a omáčku zahustěte.