Francouzská delikatesa. Grilovaná zelenina, kterou můžete podávat s rýží nebo zkuste velké těstovinové mušle
Ingredience
1 větší lilek, 2 středně velké cukety (žluté nebo zelené), 2 zralá rajčata, 2 velké červené papriky, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, svazeček čerstvého rozmarýnu, snítka čerstvého tymiánu, 2 cibule (nejlepe nové – jsou sladší), čerstvě mletý pepř, sůl, velké mušle (těstoviny), hořčice
Postup
Nakrájíme lilek, cibuli, rajčata na plátky. Papriky zase na proužky a tři stroužky česneku na plátky. Cukety rozkrojíme podél a nakrájí me na půlcentimetrové kousky.
Ve středním hrnci rozpálíme olivový olej, na něm opečeme lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli, česnek a cuketu. Zalijeme rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolíme, opepříme, promícháme a poloodkryté půl hodiny dusíme.
Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká. Přidáme dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Stáhneme z ohně. Podáváme s těstovinami.
Zkuste velké vařené mušle. A decentně ochuťte hořčicí, je to skvělé.