Takto připravený chřest se hodí k svačině, večeři i obědu
Ingredience
400 g listového těsta,1 svazek zeleného chřestu, 1 vejce na potření, 80 g strouhaného parmazánu, 80 g libovější anglické slaniny, 3 lžíce zakysané smetany, čerstvé bylinky
Postup
Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce o velikosti stran asi 10 cm. Natřeme je rozšlehaným vejcem a položíme na ně plátky slaniny.
Nakoso do nich vložíme po dvou oloupaných chřestech, zasypeme sýrem a spojíme cípy těsta Chřest v těstovém župánku vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je vejcem a dáme péct do předehřáté trouby asi tak na 10 až 12 minut při 200 °C. Hotový chřest v župánku necháme zchladnout a podáváme jen tak či s dipem, který vytvoříme jen rozmícháním zakysané smetany s nasekanými čerstvými bylinkami.