Suroviny:
400 g starého chleba
1 l vývaru
200 g hub dle vlastního výběru
50 g sýra typu parmazán
olivový olej
máslo
sůl
petrželka
Postup:
Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jakmile začne vývar vřít, přidejte do něj starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit dalších asi 30 minut.
Očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a sýr Asiago nastrouhaný na hoblinky, vše následně zalijte zbylou polovinou vývaru.
Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200 °C.
Servírujte ozdobené kousky hub, sýra a nakrájenou petrželkou.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 15 Kč