Avokádová pomazánka je jednoduchá, rychlá, ale naprosto dokonalá. Její světle zelená barva doplněná barevnými květy přímo láká k nakousnutí.
Potřebujete:
✿ 1 celozrnnou veku nebo bagetu
✿ 1 zralé avokádo
✿ ½ citronu
✿ 1 menší cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 žervé nebo lučinu
✿ sůl, pepř
✿ hrst petrželky
✿ hrst květů sedmikrásek
✿ pár fialek
1. Cibuli oloupejte, spařte horkou vodou a nakrájejte na velmi jemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Avokádo podélně rozkrojte a vyjměte pecku. Petrželku omyjte a nechte okapat.
2. Lžící vydlabejte z avokáda dužinu do misky a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, žervé, sůl a pepř. Vše důkladně promačkejte vidličkou na jemnou kašičku.
3. Veku nebo bagetu nakrájejte na plátky a namažte avokádovou pomazánkou. Ozdobte různými květy sedmikrásek a fialek, případně i jinými kvítky, snítkou petrželky a podávejte.