Díky struktuře těsta lze z chleba pohodlně odlupovat jednotlivé kousky a nemusí se krájet.
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1 hrnek vlažné vody
3 lžičky cukru krystal
½ lžičky soli
3 lžíce rozpuštěného másla
1 sáček sušeného droždí
1 svazek medvědího česneku
100 g tvrdého kozího sýra
Postup:
V míse promíchejte prosáté obě mouky spolu s droždím, cukrem, solí, máslem a vlažnou vodou v hladké a jen mírně lepivé těsto. Nechte kynout 1,5 až 2 hodiny.
Po vykynutí těsto vyválejte do tvaru obdélníku. Navrch těsta rozložte nadrobno nasekaný medvědí česnek a rozdrobený kozí sýr.
Těsto podélně rozdělte na čtverce. Formu vymažte máslem a čtverce těsta naskládáte nastojato vedle sebe. Pečte na 180 °C zhruba 40–45 minut dozlatova.