Jako pohoštění na různé oslavy je tento pokrm jako stvořený. Na stole vypadá skvěle a stejně chutná!
Ingredience:
200 g mletého hovězího masa
150 g tortilla chipsů
2 jarní cibulky (nakrájené)
1 chilli paprička (nakrájená)
1 menší cibule, 1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
Na čedarovou omáčku:
200 ml smetany ke šlehání (33 %)
150 g strouhaného čedaru
1 lžička másla
1 lžička mouky
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek
Přidejte mleté maso, dobře ho osolte, okořeňte a opečte.
V jiné pánvi si rozpusťte máslo, přidejte mouku, zalijte smetanou, poté vmíchejte čedar a podle chuti dochuťte solí, případně pepřem.
Na chipsy, které si předem můžete lehce opéct na plechu v troubě, naservírujte maso, vše bohatě zalijte omáčkou, posypejte pokrm jarní cibulkou a chilli.
Jsem fanoušek netradičních pokrmů, a tento recept mě zaujal svou jednoduchostí a přitom zajímavou kombinací. Možná ho přidám k dalšímu utkání, až přijde čas na oslavu!
Čedarová omáčka zní úžasně. Miluji vše, co obsahuje sýr! A mletý maso mi připomíná dětství a osvědčený recepty na každý den.
Podle toho receptu to nebude těžké udělat. Mám moc ráda podobný rychlý a chutný jídla, určitě to bude naše sobotní večeře!
To vypadá jako skvělý nápad na rychlý oběd během nabitého pracovního dne. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším. Dík za tip!
Wow, tenhle recept na chipsy s mletým masem a čedarem zní fakt skvěle! Určitě to vyzkouším na příští párty s kamarádama u nás v Praze. Díky za inspiraci!